Dijital Devrim

Digilogue, 6 Mayıs 2016 tarihinde, dijital sanat alanında eserler sunan dünyanın en önemli sanatçılarını Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde bir araya getirdi.

Location

Zorlu PSM

Date

6 Mayıs 2016

Tags

Bugüne kadar Türkiye’de gerçekleşen en kapsamlı teknoloji sergisi olma özelliği taşıyan, Zorlu Holding ana sponsorluğunda ve Vestel’in desteğiyle Zorlu PSM’de gerçekleştirilen, Digital Revolution, Türkiye’nin dijital dönüşüm hikayesinde yeni bir başlangıca olanak sağladı. Bu sergi kapsamında, dijital dünyayı farklı disiplinler ışığında kullanan konuşmacılarla gerçekleştiren “Digilogue Paneli” aynı isimli platformun da ilk etkinliğiydi. Bugün, yıllık panel serisi geleneğini bir adım öteye taşıyarak sene boyunca, interaktif bir dünya yaratmayı hedefleyen Digilogue, 6 Mayıs 2016 tarihinde, dijital sanat alanında eserler sunan dünyanın en önemli sanatçılarını Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde bir araya getirdi.

Digilogue, dijital sanat meraklıları, teknoloji tutkunları ve inovasyonu bir yaşam biçimi olarak benimsemiş insanlara ilham verecek ve hayallerine hayat vermeleri için onları cesaretlendirecek yeni bir dünya vaadi ile çıktığı bu yolda, dijital dönüşümün; sanat, mimari ve moda ile etkileşime girdiğinde nasıl yenilikçi ve yaratıcı bir hale gelebildiğini, bizzat bu alanda eserler ortaya koyan sanatçılarla anlatılıyor. Zorlu PSM ve Zorlu Holding ev sahipliğinde gerçekleştirilen Digilogue Paneli Digital Revolution’da; iki bölümde izleyicisi ile buluşarak, sektörün yeni bir farkındalık kazanmasına olanak sağlıyor.

Digilogue ile teknolojinin farklı disiplinlerdeki izdüşümünün ele alındığı Türkiye’nin yaratıcı endüstriler ve teknolojiyi odağına alan ilk platformu hayat buluyor.

Panelin ilk bölümünde; teknolojiyi modaya ve podyumlara taşıyan, giyilebilir teknoloji tasarımcısı, araştırmacı ve küratör Birce Özkan, “Microsoft Research” ve “Research at Google” gibi bir çok ödüle sahip yeni medya sanatçısı ve araştırmacı Refik Anadol, NASA’nın düzenlediği ‘Mars Kolonisi’ isimli mimari yarışmada dereceye giren başarılı mimar, sanatçı ve araştırmacı Güvenç Özel, örgü, nakış gibi geleneksel tekstil yöntemlerini kullanarak giyilebilir teknolojik sanat eserlerine imza atan mimar, sanatçı, araştırmacı ve eğitmen Ebru Kurbak gibi dijital alanda ülkemizi yurtdışında başarı ile temsil eden isimler ve protein moleküllerinin büyülü dünyasını metal ve camdan heykellerle bir sanata dönüştüren Michael Tyka, deneysel mimarinin başarılı temsilcilerinden Theodore Spyropoulos, kariyer hikayeleri ve eserleriyle katılımcılara yeni dünya düzenine dair ip uçları veriyor.

Panelin ikinci bölümünde ise Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Çağlar Göğüş, Digiturk IT Genel Müdür Yardımcısı Hatice Memigüven ve Sony Pictures’ın başarılı animasyon direktörü Coşku Turhan’ın da aralarında yer aldığı Türkiye’nin dijital alandaki en önemli isimleri, dijital dönüşümü ve uygulama alanlarını değerlendiriyor.

No grid was found for: Summit 17 Videos.
People

Digilogue