Digilogue Voice Note Series #1

Digilogue Voice Notes, farklı disiplinlerden alanında uzman kişilerin, iklim krizi ve teknoloji ilişkisini bir dakikalık ses kayıtlarıyla anlattığı bir içerik serisi. Seri, her bir konuğun konuyu farklı noktalardan ele almasıyla, dinleyiciye farklı bakış açıları ve farkındalık kazandırmayı hedefliyor. Serinin ilk konukları Atlas Sarrafoğlu, Emrah Kurum ve Ecem Dilan Köse, konu hakkında düşüncelerini kendi perspektiflerinden aktarıyor.

ATLAS SARRAFOĞLU

Serinin ilk konuğu, iklim aktivisti Atlas Sarrafoğlu, iklim krizinin temelinde her ne kadar petrol, kömür ve gaz gibi fosil yakıtlar görünse de aslında temelinde yatan sorun insan olduğunun altını çiziyor ve ekliyor:

“Sanayi devrimi ile birlikte kaynakları sınırlı olan gezegenimizi sınırsız kaynakları varmış gibi dikkatsizce ve umursamadan sömüren insanların yarattığı bu problemi yine insanlar ve teknoloji çözecek.”

 

 

EMRAH KURUM

Çevreci Etkinlikler Kurucusu ve Çevre Mühendisi Emrah Kurum, teknolojinin bir amaç değil araç olduğunu hatırlatıyor:

“Teknoloji ve sürdürülebilirlik arasında ikilemde kaldığımızda yapılan işin neye hizmet ettiğini düşünebiliriz. Olumsuz bir etki yaratıyorsa onu değiştirebiliriz. Eğer pozitif yönde bir dönüşüme hizmet ediyorsa onu desteklememiz gerekir.”⁠

 

 

ECEM DİLAN KÖSE

Dijital sanatçı Ecem Dilan Köse⁠ doğaya uyum sağlayarak, bir tahribata neden olmadan gelişebileceğimiz, evrilebileceğimiz ve hayatta kalabileceğimiz bir dünyayı hatırlatıyor:

“Doğa, karşılaşılan bütün sorunları halihazırda çözmüş vaziyettedir. Doğanın tecrübesi; neyin işe yaradığını, neyin devamlılığı sağlayacağını, neyin güç ve gelişim getireceğini kapsar. Bu nedenle doğayı anlayarak doğadaki tasarım prensiplerini kullanarak sürdürülebilir çözümler yaratabiliriz.”⁠

 

Digilogue