Yüzyıllardır insanoğlu, attığı her adımla Dünyamızı yeniden şekillendirdi. Bu canlı performansta, Liam Young hayali geleceğimizi, bir bilimkurgu safarisi gibi görselleştirecek.

Zorlu PSM (Sky Lounge)

Zorlu PSM

21 October 2022

Tags

Digilogue Summit programı kapsamında , film ve televizyon endüstrisi için hayali geleceğimizin şehirlerini, mekanlarını ve sahnelerini görselleştiren mimar ve yönetmen Liam Young’ın ‘Planet City and the Return of Global Wilderness’ adlı canlı performansı yer alacak. İnsanoğlu yüzyıllarca süren kolonizasyon, küreselleşme ve bitmeyen ekonomik çıkarmanın ardından, dünyayı hücre ölçeğinden tektonik plakaya kadar yeniden yarattı. 10 milyar insanın dünyanın geri kalanını küresel ölçekli bir vahşi doğaya teslim ettiği ve dünyanın tüm nüfusu için hayali bir şehirde bir bilim kurgu safarisindeki yaşamı ele alınacak.
Etkinliğe kaydolmak için linke tıklayın.

SANATÇI

Responsive image

Liam Young

Yönetmen, Tasarımcı ve Mimar

BAFTA adayı Young, tasarım, kurgu ve gelecek arasında çalışan bir sanatçıdır. BBC tarafından “ geleceğimizi tasarlayan adam” olarak tanıtılmıştır. Vizyoner filmleri, hem yarının olağanüstü görüntüleri hem de bugün karşı karşıya olduğumuz çevre sorunlarına spekülatif bir bakış açısı katıyor. Dünya tasarlayan bir sanatçı olarak şehirleri, alanlarını filmleriyle görselleştiriyor. Bu filmlerin prömiyerlerini Channel 4, Apple+, SxSW, Tribeca, tNew York Metropolitan Müzesi, Royal Akademi, Venedik Bienali, the BBC and Guardian’da yapılmıştır. Ve filmleri, MET, Victoria ve Albert Müzesi gibi uluslararası müzeler tarafından bünyelerine alınmıştır.

Videos

Digilogue