Sonar Istanbul 2018: AV Performansları

Sónar İstanbul 2018’in akılda kalan görsel-işitsel performansları!

Digilogue sunumuyla gerçekleştirilen görsel-işitsel performanslars en dikkat çeken bölümlerdendi.

Location

Zorlu PSM

Date

06 Nisan 2018

Dünyanın en önemli elektronik müzik fesivallerinden Sónar, bu yıl 25 yaşında. Festivalin İstanbul ayağıysa geçtiğimiz sene ilk defa düzenlenmiş ve çok ses getirmişti. Bu sene 6-7 Nisan tarihlerinde yeniden Zorlu PSM’de gerçekleştirilen festival, müzik dünyasına dair üretim yapan müzisyenden akademisyene, araştırmacıdan bilim insanına pek çok ismi bir araya getirdi; müzik festivali olmanın da ötesine geçip, öğretici ve deneysel bir platforma olanak sağlıyor.

Adrien M & Claire B’nin sanat, hayal gücü ve gerçek dünyanın sınırlarını ortadan kaldıran projesi Hakanaï; drone çağının korkularına ve mucizelerine odaklanan mimar Liam Young ve prodüktör Forest Sword’un ortak projesi I Spy With My Machine Eye; yapay zeka ve makina öğrenim uygulamalarını dijital bir büyü içinde izleyicisine sunun Hyper_Hologram; Onur Sönmez ve Motoi Shimizu’nun Mandalay enstalasyonundan sonra ikinci kıtalararası işbirliği olan Hero ヘロ, Daito Manabe ve Satoshi Horii’nin drone, robot ve 3D görüntülerden oluşan projesi Phaenomena; Ethem Cem, Tiber Ergür ve Enes Özenbaş’in bireyler ile doğa arasındaki ilişki üzerine kurgulanan projesi Phaenomena;  Alva Noto’nun kusurlu elektronik sesler üzerine fırtınalı bir dijital peyzaj yarattığı son projesi Uniqeav; ziyaretçileri görsel-işitsel bir gezegene taşıyacak.

Yaratıcılık, 21. yüzyılda gerçekliği değiştiren ana güçlerden biri. Yaratıcılığı ve teknolojiyi odağına alan Digi.logue, içinde bulunduğumuz dönemin en önemli platformlarından Sonar kapsamında; yaratıcılığı teknoloji ile besleyen ve kültürel etkileşimi esas alan Sonar+D’nin ana sponsoru.

100’ün üzerinde sanatçıyı konuk eden festivalde Digilogue sunumuyla gerçekleştirilen görsel-işitsel performanslarsa en dikkat çeken bölümlerdendi. Görsel-işitsel performanslara son yıllarda hemen her festivalde yer ayrılıyor ve herkesin ilgisini çeken bir alan ortaya koyuyor. Sanatçının yaratıcılığını teknoloji sayesinde sınır tanımaz bir hale getirmesi açısından oldukça önemli. Multidisipliner çalışmaların da önünü açan bu tür performansların arkasında kimi zaman tek bir sanatçı kimi zamansa bir grup olabiliyor.

Sonar Istanbul 2018

İlgili Diğer İçerikler

Sonar Istanbul 2018

Dünyanın en önemli elektronik müzik fesivallerinden Sónar, 25 yaşına girdi. Festivalin İstanbul ayağıysa geçtiğimiz sene ilk defa düzenlenmiş ve çok ses getirmişti. Bu sene 6-7 Nisan tarihlerinde yeniden Zorlu PSM’de gerçekleştirilen festival, müzik dünyasına dair üretim yapan müzisyenden akademisyene, araştırmacıdan bilim insanına pek çok ismi bir araya getirdi. Daha Fazlası

Responsive image
Digilogue